باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیوا خیری - علیرضا نوین، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دوازدهم گفت: «بهداشت و سلامت دهان و دندان یکی از مباحث روز جامعه است. وضعیت امروز سلامت دهان و دندان با توجه به نوع تغذیه و هزینههای بالای درمان، خوب نیست. گرانی درمان پوسیدگی دندان به قدری موثر است که برخی دندان کشیدن را جایگزین درمان میکنند. در مجموع مشکلات مردم کل کشور در حوزه دهان و دندان بسیار زیاد است.»
علیرضا نوین در ادامه گفت: «وضعیت بهداشت دهان و دندان در استان آذربایجان شرقی در مقایسه با استانهای همتراز خود مانند اصفهان، مشهد، شیراز و تهران، مناسب بوده و جزء شش رتبه صدر کشور است. اگر در برخی از روستاهای مناطق هشترود، اهر و میانه استان آذربایجان شرقی دندانپزشک حضور داشت، به طور حتم رتبه این استان بالاتر هم بود.»
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دوازدهم تاکید کرد: «روستاهای برخی از مناطق استان آذربایجان شرقی دندانپزشک ندارند. فقط دندانپزشکان جهادی هر چند وقت یک بار برای ارائه خدمات حاضر میشوند.»
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو بیان کرد: «بیمههای درمانی عموما از ارائه خدمات دندانپزشکی خودداری میکنند. هزینههای درمان به صورت آزاد هم به قدری زیاد است که مردم را از درمان دندان منصرف میکند. حتی برخی که به صورت آزاد اقدام به درمان پوسیدگی دندان میکنند، نمیتوانند در یک مدت مشخص روند درمان خود را کامل کنند.»
عضو کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: «اقدامات پیشگیرانه مانند وارنیش فلوراید تراپی در مدارس ابتدایی استان آذربایجان شرقی انجام شده است؛ اما اطلاعی از اجرای آن در همه مدارس و مناطق استان در اختیار ندارم. آنچه من شاهد آن بودهام سالی یک بار در مدارس ابتدایی وارنیش فلوراید تراپی در مدارس ابتدایی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام شده است.»
علیرضا نوین در پایان خاطر نشان کرد: «برای کم شدن پوسیدگی دندان در کشور در گام نخست باید تغذیه مردم، به خصوص کودکان بهبود پیدا کند. مصرف تنقلات عاملی شده تا دندان شیری کودکان آسیب ببیند و همین آسیبها در سالهای بعد هم ادامه داشته باشد. تبلیغات در صدا و سیما هم میتواند آگاهی بهتر و بیشتری در خصوص پیشگیری از پوسیدگی دندان به مردم دهد. همچنین، اقداماتی از قبیل وارنیش فلوراید تراپی در مدارس باید با جدیت اجرا شود.»
هنه جا فیلم و عکس هست راجع به مضررات فلوراید .
مخصوصا افراد به ظاهر طب سنتی .
بابا فرق هست بین پزشکی که ابتدا در دانشکده پزشکی تحصیل کرده و سپس در دانشکده طب سنتی ایرانی درس میخواند با کسی که علمای مذهبی و عطاری بلد باشه .